Genbrug

Hvis du interesserer dig for genbrug, bæredygtighed, miljø og design. 

Med fokus på genbrug inden for byggeri og bolig lærer du, hvordan du ved at re-designe gamle ting kan genbruge dem på en bæredygtig og innovativ måde. På uddannelsen lærer du således at skabe nye spændende designs til boligen. Undervisningen foregår i tæt samarbejde med BornPro’s metalværksted, hvor du vil lære at kombinere træ og metal. 

Du kommer i forbindelse med undervisningen i gode og relativt lange praktikperioder således at du får mange praktiske erfaringer og kommer til at få spændende indsigt i hvordan erhvervslivet er og får mulighed til at knytte kontakter til arbejdspladser, der senere kan have plads til dig- 

Din fremtid 

Med uddannelsen kan du blive assistent på genbrugspladser, byggepladser, gartnerier og boligforeninger. Du kan også læse videre til murer, tømrer eller maler. 

Uddannelsen 

For at starte på uddannelsen skal du: 

  • Være under 25 år. 
  • Have afsluttet 9. eller 10. klasse, men behøver ikke have bestået dansk og matematik 
  • Have lyst til at tage uddannelsen. 

Hvor lang tid tager uddannelsen? 

Uddannelsen tager to år. Den er opdelt i fire dele, som tager et halvt år hver. Hvis du har gået på andre uddannelser eller haft arbejde efter folkeskolen, kan du blive optaget på del 2 eller 3. Hvor i forløbet, du starter, afhænger altid af din baggrund og dine erfaringer. 

Du får SU i uddannelsesperioden, hvis du er aktiv.  

Ud over faglige fag skal du have dansk, matematik og formidling. 

Du bliver uddannet som erhvervsassistent og kan dels fortsætte med en normal erhvervsuddannelser, du kan få arbejde eller selv opfinde din fremtid.