Smykke værksted

Linjen for dig, der gerne vil afprøve og udvikle din håndværksmæssige kunnen og kreative evner inden for smykkefremstilling.

Smykkeværkstedet er åbent for alle der har lyst til at arbejde med smykkefremstilling. Vi arbejder med diverse metaller såsom sølv, kobber, bronze og aluminium. Derudover arbejder vi bl.a. i plexiglas, træ, sten og læder. Af dette fremstiller vi halskæde, vedhæng, armbånd, ringe, brocher m.m. På værkstedet er der på sigt også mulighed for at arbejde med guld når de forventede kvalifikationer er oparbejdet hos den enkelte elev.

I BornPro ́s Smykkeværksted lærer du om metallerne og diverse andre materialer og at bruge de rigtige værktøjer og maskiner til arbejdet. Du vil komme til at save, file, hamre, lodde osv. i bearbejdningen mod den ønskede form af dit smykke. Nogle smykker fremstilles også ved støbning. Når et smykke har fået sin endelige udformning, skal du ofte slibe, pudse og polere det, så den ønskede overflade opnås. Foruden dette, lærer du om form og formgivning og får udviklet din sans for linjer og detaljer. Alt dette er det med til at udvikle din kreativitet, finmotorik og tålmodighed.

Forudsætning for at være på værkstedet er, at man har lyst til at afprøve sig selv og arbejdet med forskellige materialer. Du skal kunne tage fat og være en del af et team, hvor der er plads til humor og respektfuld omgang med hinanden. Kun fantasi og egen indsats sætter grænser.

I Smykkeværkstedet er der mulighed for at blive PBE-elev (Produktion skole Baseret Erhvervs uddannelse) til butiks guldsmed og egentlig Guldsmed.

Mange af de ting vi laver, sælger vi i vores butik på skolen, på markeder om sommeren, gennem vores webshop Bornprobutik.dk eller på vores Facebook side.

Vi glæder os til at se dig!

Overordnet:

BornPro er et praktisk uddannelsestilbud, baseret på værkstedsundervisning. Her kan du afprøve dig selv på forskellige fagområder. Mens du arbejder kan du tænke over vejen frem i livet og komme tættere på en afklaring af dine planer for fremtiden.

Camilla Jonssen
Camilla JonssenLærer for Smykkeværkstedet
Kontakt info Tlf. 28 30 36 07 Email: camilla@bornpro.dk