BornPro har en række værksteder: Det Grønne værksted, Metal, Smykke, Tekstil , Træ og Turisme, kultur og fritid
Som elev på BornPro bliver du tilknyttet ét værksted, men du kan godt skifte værksted undervejs og således prøve flere værksteder.

Faglærerne kan deres håndværk. De ved at det, der passer til den ene elev, ikke nødvendigvis passer til den anden. Der tages derfor hensyn til den enkelte elev, og værkstedsundervisningen tilpasses således dine behov og dine interesser. Du får bedre forudsætninger for og motivation til at påbegynde et uddannelsesforløb indenfor et fagområde, får opbygget og styrket troen på dine egne evner, samt styrket og udviklet dine sociale kompetencer.

Mens du arbejder på værkstedet, er du med til at fremstille produkter, som skal sælges. En stor del af det, du kommer til at producere, er allerede bestilt af en kunde. Det kan fx være en havegrill, en blomsterkumme, et fastelavnskostumer eller hjælp til at afvikle en event her på Bornholm. Vi afholder med jævne mellemrum Åbent Hus-arrangementer, hvor du kan invitere familie og venner til at komme at se og evt. købe, hvad du og dine kammerater har produceret på de forskellige værksteder.

På værkstedet lærer du nyt mens du arbejder. Du lærer både af dine kammerater og af læreren. BornPro skaber sammenhæng mellem det praktiske arbejde og den teoretiske viden. Du kan også få undervisning i fx dansk og matematik.
Du vælger selv, om du vil deltage i undervisningen i boglige fag, men vi anbefaler at du deltager, hvis du har behov for at lære mere.
Jo mere du lærer her på BornPro, jo lettere bliver det for dig at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Hvert værksted træner en gang ugentligt i et fitnesscenter i Rønne.

Du kan læse mere om de enkelte værksteder via menuen foroven.